Keto babka cytrynowa [keto, low carb]
2024-03-22
Bilans makroskładników dla 100 g gotowego dania: |
|
Hej Kochani!
Święta tuż tuż, więc babeczka też musi być.
Tym razem, rewelacyjna babka cytrynowa. Mięciutka, smak cytrynowy . Powiem Wam, że smak i zapach roznosi się po całym domu. U mnie zapachniało świętami. Więc dzielę się z Wami świetnym przepisem. Nie napracujecie się za dużo, babeczka ekspresowa. Zapisujcie przepis na później bo warto ‼️ Bez glutenu, bez cukru i mąki.
Święta tuż tuż, więc babeczka też musi być.
Tym razem, rewelacyjna babka cytrynowa. Mięciutka, smak cytrynowy . Powiem Wam, że smak i zapach roznosi się po całym domu. U mnie zapachniało świętami. Więc dzielę się z Wami świetnym przepisem. Nie napracujecie się za dużo, babeczka ekspresowa. Zapisujcie przepis na później bo warto ‼️ Bez glutenu, bez cukru i mąki.
Składniki
- 2 cytryny (200g)
- 7 dużych jajek
- 100 g ksylitolu
- 180 g mąki migdałowej
- 40 g mąki łubinowej
- 40 g mąki kokosowej
- 40 g budyniu bez cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
Cytryny sparzamy, z jednej obieramy skórkę i odkładamy do dekoracji. Cytryny przecinamy na cząstki i wyciągamy pestki. Następnie blendujemy, dodajemy jajka. Suche składniki łączymy razem i dodajemy do mokrych. Wszystko miksujemy i wylewamy do foremki na babkę. Dobrze spryskujemy tłuszczem.
Piekarnik nagrzewamy do 180°C i pieczemy ok 50 min, do suchego patyczka, góra/dół.
Po upieczeniu wyciągamy i schładzamy. Wierzch dekorujemy, rozpuszczoną czekoladą i lukrem i skórką z cytryny.
Widzicie kochani, jaki prosty i szybki przepis.
Po więcej obserwuj @krysia_kocur
Ciasto, babka, święta szybkie przepisy, ketoza
Piekarnik nagrzewamy do 180°C i pieczemy ok 50 min, do suchego patyczka, góra/dół.
Po upieczeniu wyciągamy i schładzamy. Wierzch dekorujemy, rozpuszczoną czekoladą i lukrem i skórką z cytryny.
Widzicie kochani, jaki prosty i szybki przepis.
Po więcej obserwuj @krysia_kocur
Ciasto, babka, święta szybkie przepisy, ketoza
Pokaż więcej wpisów z
Marzec 2024