Keto sernik migdałowy [keto, low carb]

Keto sernik migdałowy [keto, low carb]

Bilans makroskładników dla 100g gotowego dania:
  • Kcal: 205
  • Tłuszcze: 14,1
  • Węglowodany netto: 4,8
  • Białko: 13

     

    Zapraszam do upieczenia razem ze mną sernika migdałowego. Lekki i puszysty, z przepysznym migdałowo-czekoladowym akcentem!

    Składniki     

      Przygotowanie     

      Jajka wbijamy do miski, dodajemy erytrytol i miksujemy. Następnie dodajemy twaróg sernikowy, budyń, aromat migdałowy oraz mąkę migdałową i miksujemy do połączenia składników. 

      Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, brzegi smarujemy oliwą i podsypujemy mąką migdałową. Na tak przygotowaną foremkę wylewamy masę sernikową. 

      Piekarnik nagrzewamy do 155 stopni, pieczemy 70 min. Po tym czasie ciasto w piekarniku na 15 min. (przy zamkniętych drzwiczkach). Po tym czasie uchylamy drzwiczki i pozostawiamy do całkowitego przestygnięcia.

      Wierzch dekorujemy migdałami (prażonymi lub świeżymi) oraz kremem „Bezkarny”.

      Gotowe! Smacznego.

      Keto sernik MIGDAŁOWY‼️ sernik kremowy - YouTube

      Powrót do blogu

      1 komentarz

      Serniczek obłędny i mega prosty w przygotowaniu. Robiłam już kila razy, zawsze wychodzi :-) I smakuje również tym, co nie są na keto ;-)

      Ula

      Zostaw komentarz